Yoga lerarenopleiding hoeft niet moeilijk te zijn. Lees deze 7 tips

December 29, 2023

En raad eens? Het is in orde. In de derde week voelde ik me moorddadig. Ik had pijn, was moe, mijn hond hield me de hele nacht wakker en de bus kwam voortdurend te laat. yoga Ik voelde me een tikkende tijdbom.

Op dagen dat je geen zin hebt om naar de les te gaan, doe het dan toch en uit mijn persoonlijke ervaring merk je dat je halverwege de dag gewoon opfleurt, een tweede adem krijgt en geniet. Zo niet, dan is het maar één dag. Probeer het allemaal in je op te nemen, zodat je de contacturen en de herboekingskosten niet hoeft in te halen.

Als je een intensieve cursus volgt, kun je een beetje stijf en pijnlijk worden, vooral als je vóór het programma geen stabiele en consistente asana-oefening hebt gedaan. Acht uur begeleide asana-oefeningen tijdens de les, vier keer per week, en je bent verantwoordelijk voor je eigen persoonlijke oefening buiten de les: verwacht vermoeid te zijn, fysiek en mentaal.

De opleiding tot yogaleraar kan een unieke bindingservaring zijn, vooral als je klasgrootte aan de kleine kant van de schaal ligt. Ik heb werkelijk geweldige mensen ontmoet uit de VS, Duitsland, Denemarken, Australië en het Verenigd Koninkrijk. Mensen uit alle lagen van de bevolking met verschillende achtergronden en verhalen nemen deel aan de yogalerarenopleiding, en jouw leraren zijn een geweldige bron en opslagplaats van kennis voor jou, vooral als je besluit het pad van een yogaleraar te volgen.

Doe de moeite en begin (of ga door) met het uitbouwen van je yoganetwerk en community en je zult merken dat je geweldige contacten en yogavrienden over de hele wereld hebt.

4. Je zult het gevoel hebben dat je buiten je comfortzone bent
Tenzij je al een tijdje yogales geeft (het is niet ongehoord dat sommige leraren na een tijdje lesgeven voor hun certificering gaan), zul je je waarschijnlijk buiten je comfortzone voelen.

Een van onze instructeurs liet ons kennismaken met het idee dat er vier stadia van competentie zijn bij het leren: onbewuste incompetentie, bewuste incompetentie, bewuste competentie en ten slotte onbewuste competentie. Geloof me, bewuste incompetentie is geen fijn gevoel, maar een belangrijk onderdeel van het vinden van je eigen stem en het niet worden van een robot die op één lijn zit.

De opleiding tot yogadocent kan voor sommige mensen ook een emotionele ervaring zijn. Er is veel zelfreflectie en onderzoek dat plaatsvindt als gevolg van het leren over de verschillende yogafilosofieën, het fysiek en mentaal geduwd worden en het terechtkomen in een nieuwe en andere omgeving.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *